Mijn naam is Pedro van den Eijnde. Ik geniet van alles wat met passie wordt gedaan en van de kleine dingen die de wereld een beetje leuker maken. Ikzelf maak muziek, kook graag, bestudeer paddestoelen en help mensen om armoede te bestrijden. Trotse vader van mijn kinderen en gelukkig met mijn vrouw.

Mijn kennis en ervaring in strategievorming, uitrollen van strategie, veranderingen begeleiden, organisatie ontwerp, productiesystemen implementeren, begeleiden van lean transformaties, het leiden van verbeterprojecten  en coaching van managers en teams, zet ik in om organisaties te helpen om zinvol te verbeteren en beter te presteren.

Mijn ervaring heb ik opgebouwd in diverse bedrijven. De functies die ik heb vervuld:

  • Organisatie adviseur bij PTT post
  • Manager corporate planning bij ASML
  • Directeur productie bij Kone
  • Vice president operations bij Vitronics Soltec
  • Business unit manager bij IPTE
  • Manager operations bij Stork Digital Imaging
  • Chief operations officer bij Solarliving
  • Managing director bij Obratel Europe

Vanaf 2009 ben ik actief in het adviseren van bedrijven op vele terreinen. Met name de maakindustrie. Mede door mijn brede en diepgaande kennis van bedrijfsprocessen in productie omgevingen en ervaring in de implementatie van productie en logistieke concepten.

De methodes die ik gebruik zijn ontwikkeld op basis van vele bestaande concepten en gereedschappen die ik in de loop van de jaren heb toegepast en veelal verbeterd. Vaak werk ik samen met andere adviseurs in mijn netwerk of met adviesbureaus die aansluiten op de aanpak van SPOOM.

Mijn aanpak kenmerkt zich door originaliteit, sterke betrokkenheid en vereenzelviging  met het bedrijf waar ik voor werk, coachend leiderschap en humor. Conceptueel en pragmatisch. Niet dogmatisch, groot improvisatie- en aanpassingsvermogen. Ik spreek de taal van de vloer maar ook van het MT of de board van de organisatie.

Ik geniet van delen. Delen wat ik kan, weet en doe. Ik geniet van leren van anderen. Wat hen drijft, wat ze kennen, kunnen en doen. Ik geniet van samenwerken om te groeien.

De naam SPOOM is in 2009 gekozen op basis van mijn insteek bij het uitvoeren van opdrachten. Een “spoom” is een verfrissend tussengerechtje bedoeld als overgang van het voorgerecht naar het hoofdgerecht.